Vi har drop-in för vaccination några dagar i veckan, se öppettider inom ( ) i högra kolumnen.
Vi utför ID-märkning med chip, detta innebär att veterinären med en spruta injicerar ett chip i nacken på din hund/katt. Hunden/katten är vaken under ingreppet och det är inte märkvärdigare för den än en vanlig vaccination.
När du reser mellan EU-länder ska katten och hunden ha ett pass, ett sådant pass kan vår veterinär hjälpa till att utfärda. Passet är en värdehandling i vilket utförda behandlingar skrivs in. Innan nya uppgifter om behandling förs in i passet ska veterinären kolla att djurets identitetsmärkning stämmer med det nummer som anges i passet. Samtidigt får du en kontroll av att djurets märkning fortfarande är läslig. Du får inte själv föra in några uppgifter om din katt eller hund i passet.
Vi utför kastreringar på katter/hundar samt kemisk kastration med ett hormonimplantat på handjur.
En katt/hund som skall kastreras på djurkliniken lämnas enligt överenskommen tid och går hem under eftermiddagen. Katten/Hunden blir undersökt av veterinären som lyssnar på hjärtat samt gör en allmän undersökning. Testiklarna undersöks på handjur.
Kastrering av katt rekommenderas från 6 månaders ålder för att undvika oönskade kattungar.
Vid kemisk kastration sätts medicinen med en spruta under huden på handjur. Implantatet kan sedan inte avlägsnas. Vi rekommenderar inte kemisk kastration av hundar/katter som senare ska gå i avel eftersom det kan finnas risk för att djuret inte blir fertil igen.
Passa gärna på att ID-märka och vaccinera katten i samband med kastreringen!
Vi hjälper många katter/hundar som fått problem med en förändrad/försämrad pälskvalité eller då pälsen har tovat sig. Det sker ibland efter det att vi givit lugnande. Klåda, fet eller torr päls, mjäll och hudutslag är vanliga tillstånd på katt och hund, behandlingen beror på orsaken.